Разкриха колко и за какво лъжат мъжете и жените

Национално проучване установи, че британските мъже по-рядко послъгват от дамите, които най-често спестяват истината, за да кръшнат от работа или да отклонят любовна среща, пише в. „Дейли мирър“.

Но за оправдание на поданичките на Нейно Величество може да послужи фактът, че те много често послъгват и от благородни подбуди – да не наранят чувствата на ближния.

Проучването било поръчано от марката билков чай Honest (Честен) и обхванало 2 100 пълнолетни британци. От него проличало, че 39 на сто от жените лъжели че са болни, за да не се явят на работа. При мъжете този процент бил 37 на сто.

Една трета от дамите на диета я били нарушили тайно, без да казват на никого. За сравнение, при мъжете този процент се оказал 23 на сто. Тридесет и седем процента от британките използвали лъжи, за да се измъкнат от нежелана любовна среща. Мъжете в подобна ситуация се оказали 27 на сто.

Шейсет процента от дамите се престрували, че харесват получен подарък, докато той всъщност не им допадал. На подобна вежливост били способни едва 43 процента от мачовците.

Шейсет процента от британците и от двата пола твърдят, че са напълно честни към родителите си, а 78 на сто – към партньорите.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: