Походката издава тайни за характера ни

Учени от университета в Портсмут установиха, че походката издава характера на човека, като тези от нас, които движат прекомерно горната или долната част на тялото си, са вероятно склонни към агресия, пише в. „Дейли мейл“.

Екипът на Лиъм Сачъл е използвал най-съвременна дигитална техника за покадрово записване на движения. Хората, които са приятни за околните и са екстровертни, са свързани с по-изразени движения на тазобедрената област. Креативните и съвестните люде се отличават с пестелива на допълнителни движения походка.

Откритията на британските учени могат да помогнат на съответните институции да предотвратяват престъпленията, свързани с насилие.

„При ходене човешкото тяло естествено малко се завърта“, изтъква Лиъм Сачъл. „Когато изнасяме напред левия си крак, лявата част на тазобедрената става се изнася заедно с крака, лявото ни рамо се отдръпва назад, а дясното излиза напред, за да се поддържа равновесие. Агресивна походка се наблюдава тогава, когато тази ротация е прекомерна“.

В тестовете участвали 29 доброволци, чиято походка била заснета покадрово. След това те трябвало да попълнят стандартни въпросници за чертите на своя характер.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: