Мъжкото качество, което е най-секси за жените

Тайната за това какво прави един мъж неустоим за жените, не се крие нито във външността, нито дори в чувството за хумор.

Оказва се, че това, което привлича най-силно жените, е готовността на мъжа да се жертва за другите. Така е поне за жените, които търсят сериозна връзка, сочи последното изследване по въпроса, публикувано в списание British Journal of Psychology.

Освен това става ясно, че мъжете, които са безкористни и склонни да поставят нуждите и желанията на другите над своите, правят секс по-често.

Изследването проследило колко често правят секс мъжете, които се занимават с благотворителност или помагат на останалите по друг начин.

Оказало се, че мъжете, които проявявали алтруизъм, правели секс по-често и имали повече партньорки.

По време на друго изследване от януари тази година, публикувано в списание Evolutionary Psychology, на над 200 жени било предложено да изберат най-привлекателния мъж сред множество представители на силния пол, част от които били склонни към алтруизъм, а другите – не.

За партньори за една нощ жените избирали привлекателни егоисти. Но за сериозни отношения предпочитали алтруистите, независимо от тяхната външност.

Източник: БГНЕС

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: