Изписаха Цвети Стоянова, ще се възстанови напълно

Българската гимнастичка Цветелина Стоянова е била изписана от „Пирогов”. За това съобщиха от пресцентъра на болничното заведение. На 14 юни 21-годишната Стоянова бе приета по спешност в „Пирогов” с политравма след падане от шестия етаж.

„Вчера от „Пирогов“ беше изписана гимнастичката Цветелина Стоянова. По време на нейното лечение от 14 юни до 5 септември й бяха извършени няколко операции. Първата, животоспасяваща, извърши екипът на д-р Илиев от Първа хирургия, а последващите неврохирургични, извърши проф. Николай Габровски. Сега пациентката е изписана, като са възстановени всички функции. Оттук нататък подлежи на рехабилитационни мероприятия”, се казва в съобщението от пресцентъра на болницата. Лекари предвиждат нейното пълно възстановяване.

Цветелина Стоянова е родена на 13 септември 1994 година и бе част от националния ансамбъл по художествена гимнастика, след като се присъедини към състава след Олимпийските игри в Лондон. Стоянова стана световна шампионка заедно със своите съотборнички на първенството на планетата в Измир през 2014-та година. Освен златото в Измир тя има още 3 медала от световни първенства, както и множество отличия от Световни купи. /БГНЕС

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: