Децата се тревожат за външния си вид още от 3-годишна възраст

 photo Kristina-Pimenova-Vogue-kids-April-photographer-Danil-Golovkin_zps2val2lib.jpg

Децата започват да показват признаци, че не харесват външността и телата си още от 3-годишна възраст, съобщи в. „Индипендънт“.

Проучване, проведено във Великобритания от Професионалната асоциация за грижи за децата в ранна възраст (PACEY) сред професионални детегледачи, установи, че 71% от служителите в детски заведения смятат, че подрастващите започват да се тревожат за външността си от все по-ранна възраст. Една трета от персонала в детските градини и началните училища са чували дете да се самоопределя като „дебело“, а 10% са чували дете да споделя, че се чувства грозно.

Една четвърт от участниците в проучването твърдят, че все по-често деца на възраст между 3 и 5 години „не се чувстват удовлетворени от външния вид и телата си“. При децата на възраст межди 6 и 10 години тази цифра почти се удвоява. Повече от половината специалисти казват, че момичетата обръщат много по-голямо внимание на външния си вид от момчетата.

Резултатите от изследването сочат, че тревогите за външния вид и теглото започват още преди детето да е тръгнало на училище, като се подчертава фактът, че малчуганите стават неуверени на все по-ранна възраст.

„Разполагаме с научно обосновани доказателства, че дори 4-годишни деца са наясно с някои начини за сваляне на килограми“, заяви д-р Джаклин Хардинг, съветник на работната група, като добави, че трябва да се направят по-обширни изследвания в областта, за да се установи ролята на телевизията, снимките и илюстрациите в книгите в този нарастващ проблем.

Източник: БТА

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: