Истината за млякото: Защо трябва да го спрем завинаги! (+ВИДЕО)

 

От години съществува вегитарианството- хората се отказват от месото поради ред причини, но най-основната е, че животните биват безмилостно избивани, за да задоволим апетита си за пържоли. А, ако ви кажем, че има нещо по-жестоко дори и от това? И това всъщност е живота на кравите, докато все още са живи и по-скоро неестествения и крайно зъл начин за добиването на млякото.

От деца чуваме от различни източници колко е полезно краве млякото, как в него се съдържа калций, как ако пием мляко костите ни ще са по здрави и пр. Истината обаче е, че това са измислици- маркетингови стратегии на млекопроизводителите, поредната промивка на мозъка. С каква цел? Пари, разбира се.

В природата никой бозайник освен човека не приема мляко от друго животно. И в това има логика: млякото на котката е за котетата, млякото на мишката е за мишлетата, млякото на слона е за слончетата, така както и млякото на кравата е за телетата. А, защо тогава приемаме мляко от животни и то до степен, в която сме ги превърнали в чешми за мляко? Направо си е извратено.

Друг факт е, че млякото като цяло не е предназначено за възрастни. Природата така е програмирала човека, че до 3-годишна възраст може да суче от майка си. Защото до тази възраст организма ни произвежда ензима лактаза, който разгражда млечната захар лактоза. След това организма ни спира да го произвежда. Неразградената лактоза както и киселинната среда създадена от млякото в червата ни стимулират развитието на бактерии в червата, отделят се токсини и се стимулира развитието на ракови клетки.

Млякото и млечните продукти се свързват с редица заболявания, сред които акне, анемия, артрит, главоболие, киселини, смущения в храносмилането, остеопороза, болки в ставите, шипове, алергии, наднормено тегло, намален имунитет, сърдечни заболявания, диабет, рак на гърдата и яйчниците, рак на простатата.

На всичкото отгоре от млечните продукти се дебелее повече отколкото може да си представите. И все пак млякото дали човешко или краве е предназначено именно за увеличаване размера на бебето. Млякото на кравата е предназначено да направи 40кг теленце в 200-килограмова крава за 2 години (пропомняме ви статията ни за Клои Кардашиян и как е свалила много килограми).

И млякото най-вече е вредно поради неествения начин за добиването му. Кравите биват буквално изтезавани, изкуствено осеменявани, нон-стоп са бременни, за да имат мляко. Попринцип една крава живее 20-25 години, а кравите, които млекопроизводителните компании изпозват живеят не повече от 4-5, защото умират от изтощение.

В следващото 5-минутно видео може да видите истината за краве млякото. Най-вероятно след 5 минути ще се откажете от него завинаги!

Автор: Мартина Манолчева

Advertisements

2 Comments on Истината за млякото: Защо трябва да го спрем завинаги! (+ВИДЕО)

  1. Страшни ГЛУПОСТИ

    Like

    • Дори и да са ГЛУПОСТИ, изгледахте ли видеото? Нормално ли е тази животни да се изтезават така? Ако това не ви е трогнало не знам…

      Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: