За Нас

Създаден през 2015-та година, It Girl Guide е най-новият наръчник на модерната дама в България. Създателките му Мартина и Теди споделят обща страст към модата и красотата, обичат креативността и вярват, че работата може да бъде забавна. Целта им е да покажaт нов поглед върху света на модата и всички нейни аспекти. Ежедневието на една жена е изпълнено с всевъзможни препятствия от това как да изгради стила си, до това как да бъде добра съпруга и майка.

Ще се опитаме да бъдем полезни във всяка една област от всекидневието на дамите!

ТЕДИ ЦВЕТКОВА

Теди е родена през 1992 година в град София. Завършва средното си образование във 2-ра АЕГ „Томас Джеферсън“. Още в училище усеща влечението си към литературата, писането и езиците. Учила е руски, английски и испански език. Сбъдва една от мечтите си, когато успешно завършва висшето си образование в УНСС, специалност „Медии и журналистика“. През годините е работила като репортер, водеща на ТВ предаване, редактор на статии в електронна медиа и ПР. Модата е неразделна част от живота й. На 18 години завършва курс за модел към модна агенция „Визаж“. Участвала е в ревюта, фотосесии, реклами и видеоклипове. Събира две от хобитата си в едно- да е журналист и да се занимава с мода. Теди среща Мартина в университета, който завършват заедно. Намират общ език на тема мода и няколко години по-късно осъществяват една от мечтите си, а именно www.itgirlguide.bg

МАРТИНА МАНОЛЧЕВА

Мартина е родена на 15 януари 1992 г. в Сант Омеро, Италия- баща й е италианец, а майка й е българка. Още на ранна възраст се връщат в Пловдив, където Мартина прекарва детството си. През 2011-та Мартина се мести в София, за да учи “Медии и журналистика” в УНСС, което би я доближило най-близо до мечтата й да работи в модно списание. През същата година, вдъхновена от света на модните блогове, създава блога за личен стил Marta’s Fashion Diary, който започва като хоби и по-късно се превръща в професия. Мартина също прекарва и няколко месеца в най-голямата телевизия в България- bTV, където учи техниките на журналистиката от най-добрите в бранша. И докато в Marta’s Fashion Diary споделя собствени снимки, Мартина заедно с Теди решават да създадaт It Girl Guide, където ще споделят теми, които касаят модерната жена и ще се опитат да вдъхновят читателите си.

НАШЕТО МОТО

„Учим се в движениe“.

%d bloggers like this: